Serviciul de audiențe

 

ANUNȚ!

Începând cu data de 1 iunie 2021, instituţia Avocatul Poporului va relua programul de audiențe la sediul central din Str. George Vraca nr. 8, Sector 1, București.

Pentru informații privind programul de audiențe la sediile birourilor teritoriale, cetățenii sunt rugați să urmărească anunțurile din presa locală și de la sediile birourilor teritoriale!

Programul de audiențe și dispecerat, la sediul central:

Luni și miercuri: 10-14

Marți și joi: 12-16

 

REGULI IMPORTANTE IMPUSE DE SITUAȚIA PANDEMIEI DE COVID-19:

Pentru acces, persoanele care solicită audiență trebuie să respecte formalitățile prevăzute de Ordinul nr. 874/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, cu modificările și completările ulterioare: purtarea măștii de protecţie, triaj epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor.

În cazul în care persoanele refuză respectarea măsurilor prevăzute de Ordinul nr. 874/2020, cu modificările și completările ulterioare, nu vor avea acces în sediul instituției Avocatul Poporului.

 

Program:  

Luni și miercuri: 10-14

 

Marți și joi: 12-16

– la sediul central: Bucureşti, strada George Vraca nr. 8, sector 1

– la birourile teritoriale ale instituţiei Avocatul Poporului: adrese şi numere de telefon

Menţiuni privind acordarea audienţelor:

Audienţele sunt acordate de către personalul de specialitate al instituţiei Avocatul Poporului.

Petiţionarii care solicită audienţă la un adjunct al Avocatului Poporului

Vor depune o cerere referitoare la problemele reclamate, urmând a li se comunica data la care adjunctul Avocatului Poporului le poate acorda audienţă. După acordarea audienţei de către personalul de specialitate, persoanele nemulţumite pot solicita motivat acordarea de audienţe la adjunctul Avocatului Poporului specializat în problema sesizată.

Petiţionarii pot solicita audienţă la Avocatul Poporului

După parcurgerea procedurii menţionate mai sus. În acest scop, petiţionarii vor formula în scris o cerere motivată, urmând ca Avocatul Poporului să decidă asupra temeiniciei cererii şi acordării audienţei.

 

 

Sari la conținut