Activitate

 

2021

Dosar nr. 683/2021 (rezumat)

Biroul Teritorial Târgu-Mureș s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația furnizării apei potabile la nivelul comunei Ceuașu de Câmpie, județul Mureș, dat fiind faptul că locuitorii comunei Ceuașu de Câmpie își exprimă nemulțumirea față de măsura dispusă de operatorul serviciului public de alimentare cu apă, de a furniza consumatorilor apa potabilă pe baza unui grafic, mai ales în perioada caniculară, de vară și în contextul pandemiei când măsurile de igienă sunt esențiale.

S-au efectuat demersuri la Primăria Comunei Ceuașu de Câmpie, județul Mureș și la Compania Aquaserv SA Târgu-Mureș pentru identificarea, monitorizarea și soluționarea deficiențelor apărute în procesul de furnizarea a apei potabile pe raza comunei Ceuașu de Câmpie, precum și măsurile întreprinse pentru remedierea situației.

Urmare demersurilor întreprinse, instituțiile sesizate au arătat faptul că este cunoscută problema referitoare la furnizarea apei potabile către consumatorii din localitatea Ceuașu de Câmpie. Sistemul edilitar de alimentare cu apă potabilă deservește un număr de 11 unități administrativ teritoriale cu 41 de localități, principala cauză a deficienței apărute își are explicația în faptul că în perioada caniculară s-a ajuns la o cantitate medie de pompare de 4600-4800mc/zi, cantitate ce nu asigură apa pentru consumatorii aflați la extremitățile întregului sistem. Mai mult decât atât, sunt consumatori care utilizează apa potabilă în domeniul agricol și zootehnic, cu toate ca s-au emis atenționări în sensul ca apa potabilă să fie utilizată doar în scopuri menajere și igienico-sanitare. La finalul perioadei caniculare s-a înregistrat o scădere a consumului de apă, astfel că s-a reluat continuitatea alimentării cu apă a localităților în parametrii normali, fiind luate toate măsurile necesare remedierii celor sesizate.

Dosar nr. 645/2021 (rezumat)
Biroul Teritorial Târgu-Mureș s-a sesizat din oficiu cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la faptul că un minor a fost implicat într-un accident casnic, în urma căruia a suferit un grav traumatism de membru superior.
În acest context, au fost întreprinse demersuri în scris către Primăria Orașului Sângeorgiu de Pădure-Serviciul de asistență socială și Poliția Orașului Sângeorgiu de Pădure, în scopul respectării drepturilor copilului.
Urmare demersurilor întreprinse, instituțiile sesizate au precizat că situația minorului este una extrem de delicată, are brațul stâng amputat, a avut mai multe stopuri cardiace și diferite infectări, dar respiră singur, fără aparate, dar nu interacționează cu nimeni, având probleme neurologice.
Prin urmare, s-au continuat demersurile la Primăria Sângeorgiu de Pădure pentru atenta monitorizare a cazului și dispunerea de măsuri în vederea apărării interesului superior al copilului, pentru sprijinirea familiei și direcționării acesteia către Comisia pentru Protecția Copilului Mureș, pentru a beneficia de drepturile conferite persoanelor cu handicap.
În consecință, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a dispus în sensul stabilirii măsurii plasamentului în regim de urgență a minorului în cadrul Serviciului social pentru copii cu dizabilități – Centrul Rezidențial pentru Copii cu Deficiențe Neuropsihiatrice Târgu-Mureș și exercitării drepturilor și obligațiilor părintești de către șeful centrului în care se găsește minorul. În baza evaluării complexe a copilului și având în vedere criteriile medico-psiho-sociale, minorul a fost încadrat în grad de handicap grav.

Sari la conținut